Joniškėlis. Naktinė ekskursija Karpių dvare, naminis vynas ir senoviškai „užraityti” koldūnai. (Rugsėjis)

Degustuosime rankomis pagamintus senoviškai "užraitytus" virtinius, ir vyndario Algirdo Lungio naminius lietuviškus vynus. Charizmatiškas gidas Viktoras privers pasukti laiką ne vienu šimtmečiu atgal. Naktinė ekskursija Karpių dvare.
Joniškėlis. Naktinė ekskursija Karpių dvare, naminis vynas ir senoviškai "užraityti" koldūnai
23 rugsėjo
35 €

Su žibintuvėliais rankose po Joniškėlio dvarą ir parką paklaidžiosime, lydimi naktinių klajonių vadovo-gido Viktoro. Viktoras pasislėpęs po gobtuvu, jo rankose – sena žibalinė lempa… Atgimsta teatrališkai pasakojamos su legendomis persipynusios Karpių dvaro giminės istorijos. 
Viktoras perspėja, kad vaikščioti reikia tyliai, išjungti telefonus, nefotografuoti, kad neišbaidyti sklandančių dvasių…
Ir taip Karpių dvare laikas atsukamas šimtmečius atgal.
Aplankome dvaro rūsius, kur nuo sienų žvelgia dvarininkų Karpių atvaizdai. Viktoras jausmingai pasakoja nelaimingos meilės istorijas. Vėliau nuveda į parko vietą, kur slapta susitikinėdavo įsimylėjėliai. Paslaptingame parke – paslaptingos istorijos. Ekskursijos vadovas Viktoras parodo, kaip tarp dviejų medžių pririštas rykštėmis buvo plakamas dvaro darbininkas. Ir vėl einame, einame, žibintuvėliais apšviečiame sau kelią. Sustojame, išsirenkame po savo medį, nugara prisiplojame prie kamieno, užsimerkiame ir mirtinoje tyloje klausomės dar 1 kraupios istorijos.
Kartu su vadovu Viktoru pasvarstome, koks šiandien būtų Joniškėlis, jeigu nuo 1723 m. čia nebūtų įsikūrę Karpiai?

Išvykimas:

12:30 val. – išvykimas iš Klaipėdos, nuo pc Akropolis iš Dubysos g. pusės.

13:00 val. Kretinga, Lidl prekybos centras.

13:30 val.   Plungė, Circle degalinė prie Porto

14:00 val. – Telšiai, kavinė Branša.

Atvykus į Joniškėlį,  apsilankome „Sigutės koldūninėje“. Čia pagrindinis patiekalas   – rankomis gaminti ir senoviškai „užraityti“ koldūnai. Jų siūloma net 10 rūšių: su kiauliena, jautiena, kalakutiena, su lašiša, troškintomis daržovėmis, su spirgučiais, pagardinta varške, bulvių įdaru ir dabar retu, bet senais laikais kaimo šeimininkių dažnai naudotu plaučių įdaru. Šitie, beje, yra patys populiariausi. Kaina – 4 Eur /asm..
Joniškėlį garsina vyndarys Algirdas Lungis,  kuris  jau daugiau nei tris dešimtis metų augina vynuoges ir gamina vyną. Unikali patirtis ir tarptautinis pripažinimas pelnė Joniškėliui titulą –  vynuogyninkų Meka.  Susipažinsime su daugiau nei 30 rūšių naminiais vynais. Joniškėlio vynams suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas. Dalyvausime degustacinėje programoje, skanausime Šv. Vincento vynus: gervuogių, svarainių, spanguolių, pienių, rabarbarų, aviečių vynus su užkandžiais (kaina – 6 Eur /asm.).

Dar vėliau, tamsojeteatralizuota naktinė  ekskursija po Joniškėlio dvarą  – šiurpios legendos mūsų smalsumui prabudinti.* (7 Eur /asm.)

Pilni įspūdžių, keliaujame į namus.

Į kelionės kainą įskaičiuota:
*Kelionė patogiu, šiuolaikišku autobusu;
*Kelionės vadovo paslauga-ekskursinė programa;
*Kelionės organizacija.

PAPILDOMOS IŠLAIDOS (mokami objektai, mokamos paslaugos):
*Joniškėlis. Pavalgymas „Sigutės koldūninė“–  4 Eur /asm.;
*Joniškėlis, teatralizuota ekskursija – „Naktis Karpių dvare“  – 7 Eur/asm..
*Joniškėlis. Naminių vynų degustacija – 7 Eur /asm.

Nepageidaunt koldūnų arba vyno degustacijos – informuokite iš anksto, kadangi užsakome pagal žmonių skaičių.

Pastaba. Ekskursijos „Naktis Karpių dvare“ dalyviai turi turėti žibintuvėlius, patogią avalynę, apsiaustus (rekomenduojame). Kelionės programa gali būti koreguojama.