Gurmaniška-degustacinė kelionė į Latviją (kolektyvams)

Gurmaniška-degustacinė kelionė į Latviją
Kelios datos

Tai yra preliminari kelionės programa, kuri vėliau derinama su kolektyvu. Kolektyvai gali rinktis jiems tinkančias datas. Dėl kainų kreiptis el.paštu arba telefonu.

Keliaujame per Lietuvą, Latviją. Važiuojame į kaimo namus „Blūdži“, kur ūkininkų Malkalnų šeima pasiūlys Jums naminių sūrių degustaciją.* Gaspadinė Inara pavaišins įvairių rūšių sūriu, kepta namine duona ir skaniomis salotomis. Ypatingas yra marinuotas sūris su čili. Jis gavo pripažinimą didžiausioje Baltijos šalyse maisto parodoje „Riga Food 2014“ ir vietą nominacijoje „Tautos skonis“.

Vykstame į Lielplatonės valsčių. Apsilankysime ūkyje „Trubenieki“*, kuris yra didžiausias „Šitake“ grybų augintojas Latvijoje. Tai išskirtiniai grybai, kurie auga ant medžių rastų, jiems paruošiamos vietos išgręžiant skylutes. Po to kai grybas užauga ir nuskinamas, medis ilsisi keletą metų, po to vėl daromos skylutės. Ūkis visus metus augina aukščiausios kokybės grybus, kuriuos vėliau pristato prestižiniams Latvijos restoranams ir parduotuvėms.  Sužinosime grybų auginimo paslaptis, paragausime šviežių „Šitake“ grybų ir pasimėgausime nuostabia grybų sriuba su iš „Šitake“ grybų iškepta duona ir „Šitake“ grybų sviestu. Ekskursija su vaišėmis grybų ūkyje “Trubenieki”*. (trukmė 1.30val)

Vykstame į Platuonės miestelį, kur apsilankome labai įdomiame sode. Šaltalankių sodas „ZELT“* yra įsikūręs ant Platuonės upės kranto. Sodas yra specialiai suprojektuotas, jame auginami tik vienos veislės šaltalankių medžiai, kurių uogos turi daugiau aliejaus. Čia, 24hektarų plote, šaltalankiai auginami kokybiškai ir atsakingai, taip pat visiškai užtikrintas gamybos procesas, kurio metu nelieka likučių. Viskas daroma su dideliu entuziazmu, įkvėpimu ir meile, teikiančia žmonėms natūralius, sveikus ir aukštos kokybės produktus. Pagrindiniai gaminami produktai yra šaltalankių aliejus ir sultys, tačiau mes taip pat eksperimentuojame – pavyzdžiui, pasitelkdami įvairius specialistus sukuriame šaltalankių kosmetiką (veido kremą, serumą ir kt.), šaltalankių miltelius, skirtingus maisto produktus ir net alų.  Šeimininkai veda ekskursiją po ūkį. Išgirsime istorijas apie šaltalankių auginimą, vertingas savybes ir naudojimą, taip pat paragausime specialių desertų, kuriuos pagamino vienas geriausių Latvijos šefų – neapsakomas skonių derinys su gaiviu šaltalankių gėrimu, ar karamelė su šaltalankių aliejumi arba ledai – juk skamba laaabai skaniai ir intriguojančiai. Taip pat galėsite išbandyti kosmetiką su šaltalankių aliejumi, veido , rankų kremus, lūpų balzamus ir kt. bei žinoma sveikatingumo produktus – aliejų, sultis, miltelius.

Skanėstų priragavę, puikių įspūdžių prisirinkę keliaujame namo.

Į kelionės kainą įskaičiuota:

  • Transportas;
  • Kelionės vadovas;
  • Ekskursinė programa.

Papildomos išlaidos:

  • Sūrių degustacija 10eur/asm
  • Šitake grybų degustacija 7Eur/asm
  • Šaltalankių sodas – ekskursija su gėrimu ir desertu 7-10Eur/asm
Reikalingi dokumentai:
LR piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė. Jų galiojimo laikas iki kelionės pabaigos turi būti ne trumpesnis nei 3 mėn.
Registracija kelionei tel.
Laima +37068626261 el.paštas – alvaturas@gmail.com
Ieva (Klaipėda) +37067400484 el.paštas ieva@alvaturas.lt