Medžių lajų takas – svaiginantis Anykščių vynas (kolektyvams)

Kelios datos

Tai yra preliminari kelionės programa, kuri vėliau derinama su kolektyvu. Kolektyvai gali rinktis jiems tinkančias datas. Dėl kainų kreiptis el.paštu arba telefonu.

Atvykstame į Anykščių miestą. Aplankome Anykščių Šv. Mato bažnyčią*. Tai – aukščiausia bažnyčia, esanti Lietuvoje, bokštų aukštis – 79 m. Bažnyčioje į 33 m aukštį veda metaliniai laiptai, kuriuos nesunku įveikti per porą minučių. Užkopę į viršų, atsidursime *apžvalgos aikštelėje tiesiog po 3 bažnyčios varpais, o aplinkui atsivers nuostabi Anykščių apylinkių panorama.  Beje, šalia bažnyčios yra ir paminklas A. Baranauskui  – “Anykščių šilelio” autoriui, kurį taip pat apžiūrime. Čia pat A. Baranausko sukurtas „moralės kodeksas”, kurį galėsime paskaityti ir kažką tinkamo pasiimti sau, kad mažiau „grieko” darytume. Trumpai susipažinsime su mažu, bet labai jaukiu ir spalvotu Anykščių senamiesčiu.
Anykščių regioniniame parke pasivaikščiosime medžių viršūnėmis – aplankysime Medžių lajų taką*. Takas medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35 m aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėti Šventosios upės vingiais. Dalyvaujame pažintinėje programoje “Anykščių šilelis: Miškas kitaip”*. Programą pradėsime nuo Puntuko akmens. Reikės užlipti ant kalvos. Medžių lajų takas nuo žemės pamažu kils iki 21 m ties medžių laja.

Keliaujame aplankyti Jono Biliūno kapo – 14 m aukščio paminklo ant Liudiškių kalvos – “LAIMĖS ŽIBURIO”. Čia sugalvoję karščiausią norą, užlipsime ant Liudiškių kalvos, paliesime Laimės žiburį ir tikėsime, kad mūsų noras išsipildys. Tai yra stebuklinga vieta..

Anykščiai garsėja, ne tik Anykščių šileliu bei puikiomis pramogomis, bet ir savo gardžiu vynu. Todėl keliaujame jo paragauti. Degustacijos* (apie 20eur/asm) metu ragausime 4-5 rūšių vyną, užkandžiausime bei klausysimes istorijų. (norint degustacijos metu sočiai pavalgyti, galima užsakyti ir kiaulienos kepsnį marinuotą vyne – kaina 30eur/asm).

Linksmi ir šiek tiek apsvaigę keliaujame namų link.

Į kelionės kainą įskaičiuota:

kelionė autobusu,
Kelionės vadovo-gido paslaugos,
kelionės programos rengimas ir derinimas.

Pasiteiravimui apie kelionę:

  •  Ieva  tel.: +370 674 00484  el paštu:   ieva@alvaturas.lt
  • Laima tel.: +370 686 26261 el paštu:  alvaturas@gmail.com arba info@alvaturas.lt